Foto's St.Barth

Huwelijksreizen St. Barth

St. Barth, ook wel St. Barthelemy genoemd (wat overigens de volledige naam is van dit prachtige eiland) is voor veel Nederlanders niet bekend. Het is een Frans eiland vlakbij Sint Maarten, waar vooral Fransen en Amerikanen naartoe gaan. Het is een zeer exclusief eiland, waar het massatoerisme nog geen voet aan wal heeft kunnen zetten. Saint Barth is voor een huwelijksreis een perfecte bestemming. En dat is niet alleen om dat je voor je huwelijksreis eens een luxere en meer exclusieve huwelijks bestemming kiest.

St. Barth is een eiland met een duizelingwekkende natuur. Je waant je in een prachtig aangelegde tuin. Alles is extreem netjes en met respect voor de natuur onderhouden. St. Barth is eigenlijk een mega rotsblok in zee. Dit maakt St. Barth heel erg leuk om overheen te rijden; de kleine weggetjes heel stijl omhoog, met als beloning een prachtig uitzicht als je op de top bent. Een auto huren op St. Barth is een must. Je bent volledig vrij om te gaan en staan waar je wilt, en je kan St. Barth op jullie manier ontdekken. Om je huwelijks naar Saint Barth wat extra’s te geven, zou je met een koelbox met champagne en lekkere Franse kaasjes naar de mooie romantische strandjes moeten rijden, en daar heerlijk genieten van het heerlijke rustige strand. Je kan op 1 dag meerdere strandjes aan doen. Ieder strand op St. Barth is anders.

Op St. Barthelemy kan je heerlijk eten! Doordat St. Barths een onderdeel van Frankrijk is, is de Franse keuken erg doorgedrongen tot St. Barthelemy. Er zijn tientallen heerlijke restaurants waar je heerlijk romantisch kan dineren. Tip: vertel dat je op huwelijksreis bent, en je krijgt altijd wel een extraatje van de kok!

St. Barth is helaas geen goedkoop eiland, maar dat maakt het juist zo aantrekkelijk voor juist een huwelijksreis naar St. Barth. Het prijskaartje houdt het eiland uniek en niet al te druk. Om de huwelijksreis nog een beetje betaalbaar te maken kan je ervoor kiezen om St. Barth te combineren met een van de andere bestemmingen zoals Anguilla, Sint Maarten, St. Kitts, Nevis en Antigua. Deze eilanden liggen relatief dichtbij elkaar, waardoor een combinatie makkelijk gemaakt is. Je huwelijksreis St Barth wordt dan nog diverser, en je maakt kennis met de vele verschillende eilanden in de Noordelijke Caribbean.

Conclusie: St Barth is een unieke en prachtige huwelijksreis bestemming. Er zullen maar weinig mensen zijn in je directe omgeving die op St. Barth geweest zijn. Het wel een prijzige huwelijksreis bestemming. Hou je van lekker eten, rust, romantiek en prachtige hotels; dan zit je op St. Barth goed. Een combinatie met Curacao, Sint Maarten en St. Barth is ook een aanrader. Je vliegt dan met de KLM heen via Curacao en terug via Sint Maarten (of andersom). Vanaf Sint Maarten is St Barth 10 minuten vliegen.