Foto's Bali

Huwelijksreizen Bali

Bali is een eiland van Indonesie. Veel mensen denken dat Bali een land is. Dit is op zich niet zo heel gek, omdat het eiland een hele eigen sfeer heeft, wat volledig anders is dan de sfeer in andere delen van Indonesie. De grootste oorzaak daarvan is de godsdienst. Indonesie mag dan het grootste moslimland op aarde zijn, Bali is Hindoeistisch. Door de grote invloed van het Hindoeisme vind je op Bali een hele mystieke, relaxte sfeer. Overal liggen kleine offertjes op straat op de Goden gunstig te zinnen. In deze offertjes wordt ook wierook gestopt en onstoken, waardoor het op veel plaatsen heerlijk ruikt. Bali is extreem veilig, de criminaliteit is er zeer laag. Dat heeft ook weer met het geloof te maken. Stelen is een van de grootste zonden in het Hindoeisme.

Naast de heerlijke sfeer is Bali ronduit indrukwekkend. De uitgestrekte reisvelden zijn heel bijzonder om te zien. Naast de prachtige groene natuur staat Bali bekend om haar vele tempels en gebouwen. Bali is niet een heel groot eiland, je bent binnen een dagdeel altijd van de ene naar de andere kant. Een reis van noord naar zuid of andersom kan iets langer duren, omdat je dan over een klein gebergte heen moet. De uitzichten zijn prachtig, je bent direct in de gelegenheid het land te ontdekken. De meeste hotels en restaurants op Bali vind je in de buurt van Seminyak en Kuta. Het uitgaansleven is er bruisend, maar ook voor een rustige vakantie kan je er goed slagen in een luxe hotel. In de buurt van Seminyak en Kuta kan je heel leuk winkelen. Honderden kleine leuke winkeltjes met de leukste dingen die je in Europa niet zal vinden. De restaurants zijn ronduit fantastisch, en de rekening is altijd een meevaller als je het omrekent naar Euros.

Top 10 huwelijksreizen naar Bali

Wat zeker niet mag ontbreken is een verblijf in Ubud. Ubud is oorspronkelijk een kunstenaarsdorp. Dit kunstenaarsverleden proef je nog steeds. Ubud ligt erg centraal in Bali. Juist hier vind je het prachtige regenwoud. Sommige hotels grenzen direct aan het regenwoud. In de morgen word je gewekt door een soort orkest van vogels en andere dieren. Een hele rustgevende en mooie ervaring.

De hotels op Bali hebben een ongekende luxe standaard. 5 sterren op Bali is ook echt 5 sterren of hoger. De meeste hotels hebben private villa’s waar je overnacht. Je hebt dan een eigen villa, je eigen tuin en je eigen zwembadje met volledige privacy. Deze villa’s zijn prachtig ontworpen volgens de strakke Balinese stijl. Veel hotels hebben heerlijk eten, met desgewenst bediening in de villa. Sommige villa’s hebben zelfs de optie om een kok in de villa een maaltijd laten bereiden. De prijs-kwaliteit verhouding van de Balinese hotels is heel erg goed. Je krijgt heel erg veel voor relatief weinig. Vergeet niet een heerlijke massage te nemen in je hotelkamer!

Conclusie: Bali is een van de betere bestemmingen voor huwelijksreizen. Je kan er heerlijk eten, uitrusten, genieten in de vele spa’s, luieren in je eigen privé villa en veel cultuur opsnuiven. Je krijgt op Bali daarnaast heel veel waar voor je geld, en je geniet van een luxe huwelijksreis. Tip: bezoek meerdere regio’s van Bali, en laat je rijden door een privé chauffeur die je voor niet teveel geld van hotel naar hotel kan brengen. Je hebt dan niet alleen een afwisselende vakantie, maar je ziet ondertussen ook iets van het eiland. Je reisadviseur kan je helpen met een huwelijksreis op maat!