Foto's Italie

Huwelijksreizen Italië

Italië is een van de meest gewilde huwelijksreis bestemmingen in Europa. Italië leent zich bij uitstek om een tour te maken met de auto. Je kan ervoor kiezen om zonder iets te plannen gewoon de auto te pakken en maar te zien, maar dan zal je zeker allerlei leuke hotels, dorpjes en andere leuke dingen missen, omdat je ze simpelweg niet kent. Voor een huwelijksreis Italië raden wij je aan om van te voren een aantal romantische hotels vast te leggen, met nog enige ruimte erin voor eigen invulling.

Italië heeft de vorm van een laars, zoals u natuurlijk al zult weten. Dit maakt het eiland langgerekt, met potentieel lange afstanden te overbruggen. Als je kiest voor een huwelijksreis Italië met de auto, dan zou je wel minimaal 2 weken voor je huwelijksreis moeten uittrekken. Anders wordt een met de auto een haastklus. Juist als je de tijd neemt met de auto, trek je langs allerlei kleine, schattige en romantische dorpjes waar je met een vliegreis naar Italië niet zo snel zou komen. Het voordeel van met de auto Italië bereizen is dat je tijdens het rijden Italië goed leert kennen, en je kan genieten van het prachtige landschap. Tip: ga niet vanuit Nederland met je eigen auto helemaal naar Italië rijden, maar huur een auto in het Noorden van Italië waar je reis begint. Dat scheelt enorm veel te tijd, en je komt niet uitgeblust aan op je huwelijksreis bestemming. Vlieg je liever, kan je binnen Italië relatief een roundtrip boeken met een vliegmaatschappij zoals Alitalia.

De leukste reizen naar Italië

Italië heeft enorm veel te bieden, wat een zeer afwisselende huwelijksreis mogelijk maakt. In het Noorden van Italië tref je mooie steden zoals Turijn en Milaan, wat een eventuele start van je huwelijksreis door Italië kan zijn. Iets verder naar beneden light het prachtige en heerlijke Toscane, waar je prachtige wijntours kan maken, en kan slapen op leuke boerderijtjes. Meer centraal, en iets Zuidelijkere dan Toscane ligt Umbrië, het groene hart van Italië. Vanaf Umbrië is de hoofstad van Italië, Rome, niet eens zo ver weg. De eilanden van Italië, Sardinië en Sicilië, zijn ook prachtige bestemmingen voor een huwelijksreis. Het enige probleem is dat dit lastiger is om met de auto te bereizen. Je zou op het vaste land je auto kunnen inleveren, en kunnen vliegen naar Sardinië of Sicilië.

Conclusie: een huwelijksreis naar Italië hoeft zeker niet onder te doen voor een huwelijksreis naar verdere oorden. Je kan een huwelijksreis naar Italië nl. net zo speciaal maken als je zelf zou wensen. De mogelijkheden zijn legio. Je zou daarom eerst moeten bepalen waar je in Italië naartoe zou willen, en later bepalen of je dat met een vliegtuig of met de auto doet. Reis je met de auto, huur dan een leuke cabrio. Heerlijk met lekker weer! Omdat de mogelijkheden ontelbaar zijn, helpen wij je graag met het samenstellen van je reis op maat. Kijk voor een voorbeeld huwelijksreis Italië