Foto's Malediven

Huwelijksreizen Malediven

De Maldiven, ofwel de Malediven, zijn een eilandengroep bestaande uit 1198 koraaleilanden verdeeld over 26 atollen in groepen eilanden. De Malediven liggen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden van de Maldiven liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is erg laag; slechts een kleine 298 km². Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². 200 eilanden zijn bewoond en nog eens 88 vormen eilanden waar alleen een hotel op gevestigd is.

Het grootste deel van de hotel eilanden van de Maldiven kan je alleen bereiken met een watervliegtuig. Een van de leukste bezienswaardigheden heb je dan al direct gezien; dat zijn de Malediven zelf! Vanuit het vliegtuig zie je de prachtige turqoise zee en de vele kleine eilandjes. Je verheugt je direct op je eerste cocktail die jullie speciale huwelijksreis zal inluiden. Vanzelfsprekend landen de watervliegtuigjes in het water, vlakbij de kant. Je zal bij sommige hotels wel even door het water moeten lopen, maar het water zal niet veel hoger staan dan iets boven de enkels. Andere hotels hebben een aanlegsteiger voor de vliegtuigjes. De vliegtuigjes zijn zeer veilig, alhoewel je weleens een kleine angstaanval zou kunnen krijgen. Omdat de vliegtuigjes zo klein zijn, voel je iedere beweging van het vliegtuig extra goed.

Reis overzicht Malediven

De Malediven liggen rond de evenaar, en dus wordt het klimaat beheerst door de passaatwinden. In oktober komen de hardste winden voor, die de overgang inzetten tussen het natte seizoen (met als natste maanden juli en augustus) en het drogere seizoen, dat van december tot april loopt. Met het plannen van je huwelijksreis zou je ervoor kunnen kiezen om in het drogere seizoen te gaan. Echter, het natte seizoen zal meer regen hebben, maar dat is natuurlijk relatief. Je zal in de maanden juli en augustus nog genoeg prachtig weer hebben. De regenbuiten zijn vaak kort en hevig. Vaak is het juist wel lekker om even af te koelen of een siesta te houden! De gemiddelde dagtemperatuur is ongeveer 27°C. De luchtvochtigheid is hoog doordat de Maldiven middenin de Indische oceaan liggen(74% in het droge seizoen en 80% in het natte seizoen).

De Malediven is een heerlijke bestemming om vooral niets te doen. Gewoon lekker luieren en uitrusten. Neem genoeg boeken mee, en geniet vooral van elkaar. De meeste mensen gaan maar 1 keer in hun leven op huwelijksreis! De Maldiven staan bekend als een van de mooiste duikplekken op aarde. Je kan vanaf ieder hotel een duiktrip maken. Hou je niet van duiken, dan kan je als snorkelaar je ook al vergapen aan de prachtige tropische vissen. Een andere leuk uitstapje kan een bezoek naar een eiland zijn waar de originele bevolking woont. Je wordt dan per boot naar het andere eiland gevaren. Heel leuk om te zien hoe de mensen leven. Dit kan echter niet vanaf ieder hotel.

Conclusie: de Malediven is een huwelijksreis bestemming bij uitstek. Vooral als je vooral komt voor het Bounty-gevoel en als relaxen en uitrusten je belangrijkste doel is. Tip: vraag aan je reisbureau naar een hotel op palen in het water, met het allerliefste nog een speciale honeymoon suite. Zo mooi heb je nog nooit geslapen!