Foto's Hawaii

Huwelijksreizen Hawaii

Hawaii klinkt even exotisch als dat het ook in werkelijkheid is. Het is dan wel ver vliegen, met minimaal 1 overstap, het is het allemaal waard. Hawaii is de 50e staat van Amerika en ligt middenin de Stille Oceaan. De staat bestaat uit 137 vulkanische eilanden (waarvan de meeste klein en onbewoond), waarvan de belangrijkste worden gevormd door de Hawaïaanse eilanden, een archipel met 19 eilanden. Er zijn 8 grote eilanden; van west naar oost: Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kaho'olawe, Maui, Hawaï (het grootste eiland).

Het weer in Hawaï is vrijwel constant en er zijn ook weinig temperatuurverschillen. In Hawaï onderscheidt men twee seizoenen, de zomer en de winter. De zomer begint in mei en eindigt in oktober en wordt ook het Kau genoemd. De winter begint in november en eindigt in april. Dat seizoen wordt ook het Ho'oilo genoemd. De dagtemperaturen in de zomer zijn rond 29,4 °C. In de winter is de gemiddelde temperatuur 26,7 °C. De nachttemperatuur bedraagt respectievelijk gemiddeld 19,5 °C en 15,5 °C.

Bekijk de huwelijksreizen

Elk eiland heeft zijn eigen identiteit en biedt de reiziger steeds weer iets nieuws.Van lavastromen tot hoge golven, van golfbanen tot regenwouden, van eeuwige sneeuw tot vulkanische droogte: Hawaii heeft het allemaal. Oahu is het eiland met de meeste inwoners, met stranden als Waikiki en Sunset Beach en een veelvoud aan culturen die zich in het drukke zakenleven van Honolulu mengen. De wolkenkrabbers aan de kust verraden een drukke welvaartsmaatschappij die bruist van de energie. De noordkust van Oahu daarentegen is verboden terrein voor hoogbouw en heeft nog altijd zijn oude karakter weten te behouden. Veel houten hutjes en kleine huizen zorgen voor een gezellige sfeer. De Haleakala is de slapende vulkaan op Maui, waar zich ook een sterrenwacht bevindt. Wil je naar een echt bloemeneiland, dan moet je naar Kauai gaan.

Conclusie: een huwelijksreis naar Hawaii kan je helemaal op maat laten samenstellen. De eilandengroep is zo divers, dat je juist alles wat bij jullie past in je reis kan laten opnemen. Tip: combineer je huwelijksreis naar Hawaii met een bezoek aan de Westkust van Amerika. Je maakt daar toch een stopover, dus waarom niet een paar dagen Los Angeles in de reis opnemen?