Foto's Mauritius

huwelijksreizen Mauritius

Mauritius ligt in de Indische oceaan, ten Oosten van Afrika, ongeveer 850 van Madagaskar af. Mauritius heeft een smalle kuststrook met prachtige stranden. Daarachter een indrukwekkend oprijzend laaggebergte. De hoogste top ligt in het zuidwesten en is 828 m. Centraal op het eiland ligt een plateau van ruim 600 meter hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente. De vulkanen zijn trouwens al lang geleden uitgewerkt. Ook bevinden zich in het binnenland een aantal meren, enkele rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif, zodat je er heel erg mooi kan duiken.

Door de ligging in een tropisch gebied onder de evenaar, heeft Mauritius het hele jaar door een 'topklimaat'. Mauritius kent namelijk geen winter. Wel is er enkele maanden per jaar een zogenaamde regentijd, namelijk van december tot april. Dit betekent echter niet dat het er dan constant regent. Het is vaak een hevige regenbui, en binnen een mum van tijd trekt het weer open. Wel kan het met name in februari en maart voor langere tijd bewolkt zijn. De luchtvochtigheidsgraad ligt wat hoger en de gemiddelde dag temperatuur aan de kust ligt tussen de 30° en 35°C, in het binnenland is dat ongeveer 5°C lager.

Top 10 reizen naar Mauritius

Mauritius lijkt gemaakt enkel en alleen voor huwelijksreizen. Mauritius heeft prachtige, romantische hotels, hagelwitte stranden, onwaarschijnlijk mooie zee en heerlijk eten. Ter afwisseling is er op het eiland genoeg te zien en te doen. Mauritius heeft een aantal grote uigebluste vulkaankraters die inmiddels zijn volgelopen met water. Prachtig om te zien. Sommige oude vulkanen vind je op meer dan 700 meter hoogte, dus het uitzicht is daar prachtig. Mauritius heeft voor de natuurliefhebber veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld een van de botanische tuinen: Royal Botanical Gardens. Deze botanische tuinen zijn reeds aangelegd in het begin van de 18e eeuw. Je vindt hier meer dan 500 verschillende soorten bomen en planten, sommige al eeuwen oud.

Conclusie: Mauritius is een hele bijzondere huwelijksbestemming. Het land is prachtig, de natuur overweldigend. Mauritius voelt als een mix tussen Oost en West. De kwaliteit van de hotels is perfect. Mauritius is zeer geschikt voor jullie huwelijksreis als je op zoek bent naar kwaliteit, lekker eten en heerlijke hotels aan de mooiste stranden. Tip: als jullie golf spelen dan is Mauritius het eldorado. Op Mauritius zijn heel veel mooie golfbanen!